Детски градини

Концепция за развитие

(обучение)

Възрастово разпределение

Първа група (3-4 годишни)

Основната цел в тази възраст е „запалването“ на искрата към футболната игра. Детето се запознава с топката, опознава нейното движение и изпитва необходимостта да я гони и притежава. Чувства първата си радост от удара по топката и вкараните голове. Детето скача, тича, върти се, спира, кляка. Възпитава се в любов към движението и футболната топка.

Втора група (4-5 годишни)

Трениралото една година дете открива мача в игровата му форма 1:1. Изгражда се чувство и усет към топката, научава се да я води и с двата крака, съумява да я контролира. Стреля с топката в неподвижна цел – конус, врата, стойка. Стреля по неподвижна, идваща и догонваща топка. Вкарва се състезателен метод под формата на щафетни игри – състезателни и емоционални. Получава първите си тактико-теоретични знания – врата, противник, игрално поле, център.

Трета група (5-6 годишни)

Футболът вече е стимулиращо и възпитателно средство във всички сфери – детето има по-голямо внимание в уроците, показва по-голямо любопитство и любознателност. Научават се да стрелят с двата крака с прав удар – основният удар във футбола – по подвижна и неподвижна топка. Овладяват топката, като я спират с различни части на ходилото. Участват в организирани футболни турнири.

Четвърта група (6-7 годишни)

Малките футболисти вече притежават основния арсенал от технически умения – подават с вътрешен удар, стрелят с прав по подвижна, неподвижна, догонваща и странично идваща топка. Водят топката бързо с двата крака, променят посоката на водене, спират, придърпват я и се обръщат с нея. Осъзнават значението на съотборниците си и принципите на взаимопомощ в защита и нападение. Владеят общобеговите и специалнобеговите упражнения. Познават най- важните правила на играта – гол, център, удар от вратата, ъглов удар, нарушение, съдия, странично хвърляне.

Тренировките се провеждат два пъти седмично по 30-40 минути.

Стани част от отбора, като ни подкрепиш още днес с дарение

Напред

Запиши се в клуба и стани следващата голяма звезда във футбола

Напред

ПОДКРЕПИ ДАРИТЕЛСКАТА НИ КАМПАНИЯ

Подкрепи младите футболни таланти

Дарителска сметка: BG96STSA93000026733696

Дари тук спортът е дар