За клуба

Кратка история на футболa в град Дебелец

Началото на мъжкия футбол в гр. Дебелец е поставено в далечната 1919. На 1-ви март същата година е основано първото дружество, което носи името „Хр. Ботев“. С кратки прекъсвания отборът просъществува вече над 100 години. През годините е носил различни имена, като „Развитие“, „Правда“, „Тича“, „Червена Звезда“, „Ботев Булмекс“, както и сегашното „Ботев Дебелец“. В момента отборът се намира в Аматьорските нива на Българския футбол, но въпреки всичко, през него са минали успешни футболисти, като Тодор Колев и наставника на Лудогорец – Станислав Генчев. Публиката обича отбора и често на домакинските мачове има сериозно домакинско присъствие.

Ново начало

През годините отборът има детски и юношески формации, но не са рядко периодите, през които не се е играл детско-юношески футбол.

ФК Ботев Дебелец е създаден като юридическо лице с нестопанска цел (сдружение) за осъществяване на общественополезна дейност  на  05.09.2018 година в град Дебелец и е учреден безсрочно. Като обединява усилията на своите членове, дружеството си поставя основна цел изграждане на детско-юношеска школа по футбол, ползвайки всички съвременни методи и технологии.

Заниманията се водят от млади, мотивирани специалисти с треньорски лиценз „C” от школата на БФС, които освен спортно-технически качества, се стремят да изградят в децата и чисто човешки такива.

Към момента в клуба тренират деца от 3 до 11 години. Най-важната част от един проект е основата, мястото, в което се запалва искрата на любов към спорта и именно затова се води редовен тренировъчен процес във всички групи в детска градина „Пламъче“ в град Дебелец, както и в няколко детски градини във Велико Търново. Развиваме също така отбори по Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9, участващи във всички регионални първенства и турнири, организирани от БФС. Основната част от децата са от Дебелец и Велико Търново.

На 02.06.2020 година ФК Ботев (Дебелец) и една от най- добрите детски школи за деца до 11 години в България СК „Болярчета“ (Велико Търново)* подписахме договор за сътрудничество, чиято цел е да даде шанс на повече деца да се докоснат до магията на професионалния футбол. С този договор се формира началото на обща Академия и създаването на отбори по футбол 11 под името ФК Ботев Дебелец за деца над 11 години, като целта е в следващите няколко години тази Академия да покрие всички възрастови групи и да атакува Елитните футболни групи за деца и юноши.

С това споразумение броят на децата,трениращи в общата Академия, става близо 300 и школата се превръща в една от най-големите в България.

Като социален феномен футболът създава „световни звезди“, които са пример за подражание за малки и големи. Тези ролеви модели са крайният продукт, зад който стоят десетки часове тренировки, практика, менторство и единственият начин, по който се стига дотам, е да вървим рамо до рамо с нашите деца, като създаваме условия това да се случи. Във ФК Ботев Дебелец даваме равен старт за всички, защото не всяко дете се ражда футболист, но с правилен подход, правилна методика, вяра в собствените си сили и търпение може да постигне мечтите си.

Като спортен клуб имаме и социална отговорност, която се изразява в:

  • Подкрепа на трениращите при нас деца в развитието на техния човешки и спортен потенциал, подпомагайки изграждането им като личности и по този начин допринесяме за по-добро и проспериращо общество
  • Създаване на трайни навици у подрастващите за занимание със спорт и физическа активност през целия им активен живот, като средство на противодействие срещу агресия, наркомания, алкохолизъм, тютюнопушене и заседнал начин на живот
  • Осъществяване на социални контакти и приспособимост в обществото чрез спортна дейност и формиране на психическа стабилност на децата и юношите
  • Развитие на физическото възпитание и спорта и популяризирането на здравословен начин на живот сред учащите, трудоспособното население и хората в неравностойно положение

* СК „Болярчета“ – Велико Търново е една от най-добрите школи в България за деца от 3 до 11 години, като от 2013 г. досега има десетки първи места във всички възрасти в националните и международни турнири, в които участва, като Албена Къп, София Къп, Звездичка Къп, Аква лайф, Челиндж къп. Наскоро клубът подписа споразумение за сътрудничество с Левски София.

Ръководство на ФК Ботев Дебелец

Председател на управителния съвет:
Георги Петров Недев

Управителен съвет:
Георги Петров Недев
Красен Стефанов Иванов
Калоян Атанасов Калчев

Стани част от отбора, като ни подкрепиш още днес с дарение

Напред

Запиши се в клуба и стани следващата голяма звезда във футбола

Напред

ПОДКРЕПИ ДАРИТЕЛСКАТА НИ КАМПАНИЯ

Подкрепи младите футболни таланти

Дарителска сметка: BG96STSA93000026733696

Дари тук спортът е дар